2/03/2016

Tulinen koookosporkkanakeitto


Mikä olisikaan sen parempaa ruokaa talvella kuin lämmin keitto. Teinkin yhtenä päivänä yhtä lempi keitoistani, tulista kookosporkkanakeittoa. Tämä tulinen keitto lämmittää mukavasti talvipakkasilla. Syksyllä kun ensimmäisen kerran tein tätä keittoa, minut yllätti se miten kauan keiton valmistaminen kesti. Eli kiireessä ei kannata tätä keittoa tehdä.

Tulinen kookosporkkanakeitto

n. 4 rkl voita
n. 500 g porkkanoita
1 keskikokoinen sipuli
suolaa ja mustapippuria
2,5 dl kasvislientä
1 tölkki kookosmaitoa 
2 rkl sambal oelek
Srirachaa (tarjoiluun)
Tuoretta korianteria (tarjoiluun)

Pilko sipuli ja porkkanat. Porkkanat kannattaa pilkkoa hyvin ohuiksi siivuiksi. Sulata voi kattilassa keskilämmöllä. Lisää pilkottu sipuli ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista n. 5 minuuttia, kunnes sipuli alkaa ruskistua. Lisää pilkotut porkkanat. Sekoita usein, kunnes porkkanat ovat pehmenneet, n. 15-20 minuuttia. Lisää joukkoon kasvisliemi, kookosmaito ja sambal oelek. Anna kiehua, vähennä sen jälkeen lämpöä ja hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes porkkanat ovat hyvin pehmeitä ja nesteen määrä vähentynyt, n. 40-45 minuuttia. Anna keiton jäähtyä hieman ja soseuta. Jos keitosta tuli liian paksua, voit lisätä siihen vettä ja nopeasti kiehauttaa sen uudestaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoillessa lisää Srirachaa ja korianteria päälle.

Jos et tykkää liian tulisesta ruoasta, voit laittaa sambal oelekia vähän vähemmän ja jättää Srirachan pois. Omalla kohdalla pienempikin määrä Srirachaa olisi riittänyt. Mutta kyllä lämmitti.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!