Tässä olisi eilen lupaamani resepti. Kokkasimme lauantaina työkaverini kanssa entiseltä työkaveriltamme saamaamme jauheliha-aurajuustopastareseptiä. Reseptin olemme saaneet jo varmaan pari vuotta sitten, mutta emme jostain syystä heti kokeilleet sitä. Aina välillä resepti oli mielessä, kunnes nyt sitten ehdotin, että kokkailtaisiin viikonloppuna. Sähläämiseksihän se meni. Ensiksikin resepti oli kirjoitettu muistilapulle huonoin muistiinpanoin. Esimerkkinä siitä: pastan keitin veteen suolaa -> merivesi. Vähän hymyilytti, kun luin lappua. Kokkaillessa taas kaadoimme arviosta pastaa kattilaan kiehumaan. Kun pasta oli kypsynyt, tulimme siihen tulokseen, että sitä oli liian vähän verrattuna kastikkeen määrään. Keitimme lisää pastaa. Sillä aikaa kastike hatui liian kauan ja vähän kuivahti kasaan. Sillävälin kun keitimme toista pasta annosta, kaadoimme ensimmäisen satsin kastikkeen joukkoon ja tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että pastaa olikin ihan sopivasti. Eli keitimme ihan turhaan toisen satsin pastaa ja kastikekkaan ei olisi kuivahtanut. Ei ihan nappiin mennyt. Mutta todella hyvää oli. Itse en ole mikään aurinkokuivatun tomaatin ystävä, mutta tähän se sopi. Entinen työkaveri varmaan hymähtelisi meidän sähellykselle ja lopputulokselle.
Jauheliha-aurajuustopasta
400 g jauhelihaa
kokonainen Aura-juusto
isohko sipuli
2 dl kermaa
purkillinen aurinkokuivattuja tomaatteja (kokonaisina)
pastaa
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
Ruskista pannulla oliiviöljyssä pilkottu sipuli. Lisää joukkoon jauheliha. Kun jauheliha on paistunut, lisää pannulle Aura-juusto, kerma ja pilkotut aurinkokuivatut tomaatit. Anna kiehua hetki. Itse emme laittaneet ihan koko Aura-juustoa ja emmekä koko purkkia aurinkokuivattuja tomaatteja. Aurinkokuivatun tomaatin pilkoimme aika pieniksi paloiksi, mutta jos paloista tekee isompia ne antavat enemmän näköä pastalle. Keitä pastaa kunnolla suolatussa vedessä (merivesi), johon on lisätty oliiviöljyä. Älä keitä pastaa aivan kovaksi. Valuta pasta ja lisää se kastikkeet joukoon. Odota 5 minuuttia. Nauti.
Tämä kuulostaa herkulliselle. Pitää kyllä ottaa joku päivä kokeiluun meillekin. ;) -Tuija
VastaaPoista