Kun teimme työkaverin kanssa jauheliha-aurajuustopastaa, emme käyttäneet koko purkkia aurinkokuivattuja tomaatteja. Mietin mitä teen lopuilla ja päätin etsi jonkun reseptin, jossa ne tulisi käytettyä. Löysinkin Pinterestistä kana-mozzarellapasta-reseptin. Ja hyvää tuli. Tässä olisi reseptiä eteenpäin.
Kana-mozzarellapasta
3 isoa valkosipulin kynttä
1 purkki aurinkokuivattuja tomaatteja
oliiviöljyä
n. 400 g maustamattomia broilerin fileitä
suolaa
paprikajauhetta
2 dl kermaa
1 paketti mozzarellaa
n. 240 g pennepastaa
1 rkl kuivattua basilikaa
1/2 tl murskattuja rosepippureita
1,5 dl pastan keitinvettä
suolaa
Pilko valkosipulin kynnet. Kuivaa aurinkokuivatut tomaatit. Leikkaa broilerinfileet pienemmiksi paloiksi ja mausta ne paprikajauheella ja suolalla. Ruskista kuumalla pannulla oliiviöljyssä pilkotut valkosipulin kynnet ja aurinkokuivatut tomaatit, n. 1 minuutin ajan. Poista aurinkokuivatut tomaatit pannulta ja lisää pannulle broilerin palat. Ruskista broilerin paloja n. 2 minuuttia per puoli. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Itse käytin n. 240 g täysjyvä penne pastaa, mutta voit käyttää mitä tahansa pastaa ja valita itse pastan määrän. Itse en keittänyt pastaa aivan kypsäksi, jotta se myöhemmin imisi itseensä kastiketta. Kun pasta on keihunut, ota keitin vettä talteen ja huuhtele pasta kylmällä vedellä. Pilko paistetut aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne, kerma ja mozzarella pannulle. Kiehauta ja sekoita kunnes mozzarella on sulanut ja kastikkeesta on tullut "kermaista". Kastiketta kannattaa tässä välissä sekoittaa kunnolla, jotta mozzarella sekoittuu kunnolla kerman joukkoon. Lisää pasta ja sekoita. Mausta basilikalla ja rosepippurilla. Basilikaa ja rosepippureita voit makusi mukaan lisätä enemmän kuin mitä ohjeessa sanotaan. Lisää pastan keitinvettä pienissä erissä, kunnes kastike ei ole liian paksua, vaan "kermaista". Lisää suolaa ja pippuria, jos tarve. Anna hautua muutama minuutti. Ja pasta on valmista. Nauti. Itse käytin vain puoli purkkia aurinkokuivattuja tomaatteja, mutta kannattaa käyttää koko purkki. Antavat enemmän näköä ja makua¨pastalle.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!