Viimeaikoina olen yrittänyt taas tehdä enemmän ruokaa kotona, enkä sortuisi valmisruokiin tai leivän syöntiin. Ja päätinkin, että teen seuraavan viikon ruoat sunnuntaina, näin ei tarvitse laittaa viikolla väsyneenä töiden jälkeen ruokaa. Viime sunnuntaina tein täytettyjä paprikoita, joista jaan teille nyt reseptin. Olen tehnyt täytettyjä paprikoita tällä reseptillä niin pitkään kuin muistan.
Täytetyt paprikat
6 isoa punaista paprikaa
1,5 dl riisiä
400g jauhelihaa
1 sipuli
ripaus suolaa
1 pieni tölkki herkkusieniä viipaleina
Créme Bonjour Cuisine Fraiche valkosipuli ja yrtit
juustoraastetta
Keitä riisi paukkauksen ohjeen mukaan. Riisin määrä voit itse vielä säätää sen mukaan, minkä kokoisia paprikoita käytät. Kuori ja silppua sipuli. Ruskista pannulla jauheliha ja loppuvaiheessa lisää pannulle sipulit mukaan. Mausta suolalla. Sekoita keskenään keitetty riisi, ruskistettu jauheliha, herkkusienet ja Cuisine Fraiche. Puolita paprikat pituussuunnassa ja poista kanta ja siemenet. Täytä paprikan puolikkaat jauheliha-riisiseoksella ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista paprikoita 225 asteisessa uunissa noin 15 - 20 minuuttia niin, että paprikat vähän pehmenevät.
Itse nautin paprikat yleensä salaatin kanssa. Tällä kertaa ne saivat seurakseen vuonankaalia, johon ihastuin joulunaikaan.
Aurinkoista torstaita kaikille!
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!