Pari viikkoa sitten tein tälläistä katkarapuwokkia. Mielessäni oli pitkään pyörinyt ajatus tehdä jotain tämän tyyppistä ruokaa. Ja siitähän tuli ihan hyvää. Jälkikäteen kylläkin keksin reseptiin pieniä parannuksia. Paranneltua versiota en kylläkään ole ehtinyt kokeilla, vaikka teille sen nyt jaankin. Kunhan täältä Helsingistä kotiudun pitää tehdä tätä uudelleen parannuksien kera. Reseptiin minulla ei ole tarkkoja määriä, ruokaa tehdessä laitoin aineksia ihan arviolta.
Shrimp Wok á la Susanna
1,5 dl riisiä
1 pkt kypsiä jättikatkaravunpyrstöjä (pakaste)
oliiviöljyä
miniluumutomaatteja
punaista suippo (makeaa)paprikaa
(punainen chili)
suolaa
mustapippuria
Mittaa kattilaan 3 dl vettä ja keitä riisi pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Itse käytin jasmiiniriisiä. Sulata ravut vesihauteessa pakkauksessa olevan ohjeen mukaan. Halkaise miniluumutomaatit ja pilko paprika paloiksi. Halutessasi pilko myös chiliä makusi mukaan. Tätä ensimmäistä versiota tehdessä en käyttänyt chiliä (mikä saattoi olla ihan hyvä ajatus muistellen aikaisempaa chili-hässäkkää) mutta pieni määrä chiliä antaisi wokille mukavaa pientä tulisuutta. Seuraavan kerran, kun teen tätä meinaan laittaa mukaan myös chiliä. Kuullota minuluumutomaatin puolikkaita, paprika ja chili palasia oliiviöljyssä pannulla. Anna kasvisten hautua pannulla miedolla lämmöllä pikkaisen aikaa, jotta miniluumutomaatit vähän hajoavat. Irrota ravuista pyrstöt ennen pannulle laittamista. Itse en tätä älynnyt tehdä, joten jouduin irrottelemaan pyrstöt syödessä, ei kauhean kivaa. Laita pannu kuumemmalle ja lisää ravut pannulle kasvisten joukkoon. Paista rapuja muutama minuutti per puoli. Lisää keitetty riisi pannulle ja paista ihan hetki riisiä. Tätä ensimmäistä versiota tehdessä en tajunnut laittaa riisiä pannulle vaan laitoin riisiä suoraan lautaselle ja sen päälle kasvikset ja ravut, joten tämäkin asia tuli mieleen jälkikäteen. Paistettu riisi on vielä niin hyvää. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja niitä kannattaa laittaa reilusti. Itse olen tosi varovainen maustamaan ja jouduinkin lisäämään suolaa ja pippuria jälkikäteen. Wokin kannattaa antaa hetki vetäytyä. Omasta mielestä se oli jopa parempaa seuraavana päivänä.
Ei muuta kuin kokeilemaan!
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!