3/23/2016

Vaniljabrowniet ja lohipiirakka


Tässä olisi reseptejä hyvinvointi-illan leipomuksiini. Voin sanoa, että vaniljabrowniet sekä lohipiirakka ovat molemmat todella hyviä. Kannattaa kokeilla.

Vaniljabrowniet


85 g kevyesti suolattua voita, lisäksi voiteluun
100 g taloussuklaata karkeasti pilkottuna
1 muna
1 munankeltuainen
100 g (reilu dl) vaaleaa muscovadosokeria
40 g (0,6 dl) jauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
85 g maitosuklaata karkeasti pilkottuna

Kuorrute:
150 g mascarponejuustoa
4 rkl tomusokeria
1 tl vanilja-aromia
maitosuklaata rouheena tai kiehkuroina koristeluun

Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Laita minimuffinipellin syvennyksiin paperivuoat.

Sulata voi ja taloussuklaa vesihauteessa.  Anna seoksen jäähtyä hieman.

Pane muna, munankeltuainen ja muscovadosokeri kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos alkaa vaahdota. sekoita joukkoon sula suklaa. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe seokseen, ripottele sekaan maitosuklaa ja hämmennä ainekset yhteen. Siirrä taikina teelusikalla paperivuokiin.

Paista esilämmitetyssä uunissa 12-15 min tai kunnes pinta tuntuu kuivalta, mutta antaa painettaessa hieman periksi. (Jos olet epävarma, browniet kannattaa jättää hieman alikypsiksi, koska ylikypsinä ne kuivuvat.) Anna brownien seistä pellillä 10 min ja siirrä ritilälle jäähtymään.

Kuorrute: pane mascarponejuusto, tomusokeri ja vanilja-aromi pieneen kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi ja notkeaksi kuorrutteeksi. Siirrä kuorrute pursotinpussiin,  jossa on
1 cm:n tähtitylla ja pursota brownien päälle. Ripottele pinnalle suklaarouhetta / -kiehkuroita.



Lohipiirakassa yhdistin kahta Kinuskikissan reseptiä. Pohjan tein tämän ohjeen mukaan ja täytteen tämän ohjeen mukaan. Täytteen ohjetta pikkasen muokkasin.

Lohipiirakka


Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl ruisjauhoja
150 g voita tai margariinia
1/2 dl vettä

Täyte:
1 pieni sipuli
10 cm:n pala purjoa
150 g kylmäsavulohisiivuja
1 ruukku tilliä
2 munaa
2 dl ruokakermaa 
2 dl emmentaljuustoraastetta
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl valkoippuria

Yhdistä vehnä- ja ruisjauhot kulhossa. Paloittele joukkoon voi/margariini ja nypi sekaisin jauhojen kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24cm) pohjalle ja reunoille.

Hienonna sipuli ja viipaloi purjo. Kuullota niitä pannussa öljyssä hetken aikaa. Paloittele lohi. Silppua tilli. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan.

Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia. Laita tarvittaessa folio suojaksi, jos pinta tai reunat meinaavat ruskistua liikaa.



Leipomusten lisäksi tein salaatin, johon tuli baby pinaattia, punasipulia, saksanpähkinöitä, cantaloupemelonia, granaattiomenaa ja fetaa murusteltuna.

Voin sanoa, että oli ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun ostin granaattiomenoita. Halkaisin granaattiomenan ja yritin lusikalla kaivaa siemeniä. Sotkuksihan se meni, hedelmän mehua roiskui joka puolelle. Sitä löytyi seiniltä, ikkunasta, verhosta, lattialta. Jälkikäteen kuulin, että puolikkaita olisi pitänyt koputella lusikalla, jotta siemenet saa pois. Eli kannattaa etukäteen katsoa netistä miten granaattiomenasta saa siemenet pois ilman kauheaa sotkua. :)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!