Sain vanhemmiltani ison kassin omenoita viime viikolla. Mietin mitä niistä voisi tehdä ja mieleeni juolahti Kinuskikissan resepti omena-kaurapaistokseen. Joten viikonloppuna päätin vähän herkutella. Omaan versiooni muutin määriä. Alkuperäisen reseptin löydät täältä.
Kaura-omenapaistos
100 g voita
n. 400 g omenoita
1 rkl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 dl fariinisokeria
4 dl kaurahiutaleita
Huom: reseptin omenoiden määrässä ei ole huomioitu leikkuuvaiheessa tapahtuvaa hävikkiä.
Kuori omenat, poista omenankodat ja leikkaa isoiksi paloiksi. Itse en kuorinut omenoita, koska käytin oman puun omenoita. Paloittele omenat pieniksi kuutioiksi. Laita omenakuutiot vuokaan. Voit käyttää piirakkavuokaa tai jos omistat piirakkavuokaa vähän pienemmän vuoan, se olisi vielä sopivampi. Ripottele omenoiden päälle vaniljasokeri sekä kaneli ja sekoita lusikalla. Sulata voi kattilassa. Lisää fariinisokeri voisulan joukkoon ja sekoita. Seuraavaksi lisää kaurahiutaleet kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä kauraseos vuokaan omenoiden päälle. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Laita pinnan suojaksi alumiinifolio, kun se on saanut hieman väriä. Valmista. Tarjoile vaniljakermavaahdon, -kastikkeen tai -jäätelön kanssa. Ja sitten vaan herkuttelemaan!
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!